2022-04-21 13:54:25• hírek • Erdélysport.hu

Verhetetlen a Sepsi – a szponzori pénzekben!

Foto: facebook.com/osksepsi
Foto: facebook.com/osksepsi

Jegybevétel terén csak ötödik a Kolozsvári CFR, szponzori támogatás terén viszont második.

Zsinórban ötödik bajnoki címére hajt a Kolozsvári CFR, ám van egy terület, amelyben egy másik erdélyi együttes, a Sepsi OSK uralja a román labdarúgást: ez a szponzoroktól származó támogatás összege. A jegybevételek terén viszont egyiküknek sincs helye a dobogón. Nem úgy egy harmadik erdélyi gárdának, az UTA Aradnak. Most viszont lássuk a részleteket!

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) előírásainak megfelelően minden élvonalbeli klubnak nyilvánossá kell tennie éves könyvelési mérlegét. Ebből kiderül, hogy a 2021-es esztendőben a Sepsi 3,2 millió eurót kapott a szponzoraitól, amivel magasan vezeti az erre vonatkozó ranglistát a Liga 1 csapatai között. A második helyen a Kolozsvári CFR fél millióval kevesebbel (2,7 millió) követi a háromszékieket, míg a harmadik helyen némi meglepetésre a Farul áll 1,9 millió euróval – köszönhetően elsősorban Gheorghe Hagi személyes nimbuszának és kapcsolatainak. A FCSB 1,7 millió euróval „csak” a negyedik, míg az UTA Arad a 10. helyen áll: ők 400.000 eurót kaptak szponzoraiktól, derül ki a Gazeta Sporturilor elemzéséből.

A magyar állam és annak holdudvarába tartozó cégek által támogatott Sepsi fölénye ennél is nagyobb, ha az utóbbi öt évet vesszük figyelembe: a piros-fehérek 11,7 millió eurót kaptak, megelőzve a FCSB-ét (8,4 millió) és a 6 milliót elkönyvelő kolozsváriakat.

A klubok másik jelentős bevételi forrása (lehet) a jegyek eladása. Ezen a téren a Rapid az első: az újonc bukarestiek 0,46 millió eurót kaszáltak a belépők értékesítésébőltavaly. A második helyen a CSU Craiova áll 0,33 millióval, míg a harmadikon az UTA Arad szintén 0,33 millióval. A Kolozsvári CFR a maga 0,19 milliójával az ötödik, a Sepsi pedig a nyolcadik: Háromszéken 110.000 eurót fizettek a szurkolók azért, hogy élőben láthassák Niczuly Rolandékat.


További érdekes sporthírekért keresse fel az erdelysport.hu oldalát!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: